Föreställningen Den E Vi

DEN E VI

”Vad Jokkmokk och Husby har gemensamt är mer än vad du tror. Den e samma, Den E Vi”

Teaterföreställningen Den E Vi bygger på verkliga händelser från platser media endast besöker vid upplopp och bränder. Föreställningen är en skildring av ett Sverige som inte beskrivs på löpsedlarna. Bakom rubrikerna finns de som överlever den hårda vardagen och lyckas. De som äger drivkraften och viljan. Den E Vi förmedlar mörkret men även hoppet, förtvivlan men även modet, men främst av allt stoltheten. Den e vi.

Rapparna Raymond Peroti (Blues), Maxida Märak och Karwan Faraj har skrivit texter som ligger till grund för föreställningen, baserat på ungas egna berättelser – från norr till söder.  Föreställningen innehåller musik av Ison & Fille, samt liveframträdanden av artister med förankring i respektive spelort.

I samarbete med Dramaten sätter Teater Fryshuset upp Den E Vi med premiär på Dramaten i december 2015. Föreställningen kommer under 2016 att göra nedslag i fyra städer runt om i Sverige.

Teaterföreställningen är en del av Fryshusets projekt Den E Vi.  Den E Vi är en sammanslagning av tre verksamheter inom Fryshuset; Teater Fryshuset, Up & Coming och Young Innovation HUB. Projektet Den E Vi syftar till att skapa bestående förändring för unga och ge unga förebilder den ultimata möjligheten att förändra framtiden och Sverige! Tillsammans skapar Den E Vi en plattform där unga gör och vuxna möjliggör.

Projektet möjliggörs av Svenska PostkodLotteriet.

 

För frågor angående föreställningen kontakta:

Producent/projektledare
Johanna Gidlund, johanna.gidlund@fryshuset.se
073-950 24 88