Den E Vi Göteborg

Efter 7 timmars tågfärd kom Den E Vi-gänget äntligen fram till Göteborg en sen måndagsnatt i maj. Efter en kortare natts sömn begav vi oss på spårvagnsäventyr ut till Angered. För att först virra runt i centrum på jakt efter lokalen KulturAtom, för att till sist med lite hjälp av snälla medborgare hitta rätt.

Vi blev insläppta av Tallar, som jobbar som ungdomsledare på KulturAtom. På plats möttes vi även av ett 20-tal glada och peppade ungdomar. Efter en kortare presentation av vad Den E Vi är för något och vad som kommer att hända under de kommande två dagar, kickade hela dagen igång med en inspirationsföreläsning av Den E Vi’s förebildssamordnare Ahmed.

”Ju mer du ser desto mer vill du veta”

De två dagarna fortsatte i drömmarnas och framtidens tecken med diskussioner kring framtid, vad som kan förbättras i sina områden och hur en rent konkret kan genomföra idéerna. Grymma idéer som kom fram under dagarna var bland annat att starta upp en festival vid namn Young People Revolution. Syftet med festivalen skulle vara att bjuda in artister och unga från andra områden för att motverka fördomar mellan stadsdelarna i Göteborg.  En annan idé var att starta upp en fritidsgård med fokus på coachning och arbete. Där de unga kan komma och få hjälp med att söka jobb, skriva en ansökan eller få coachning med sin idé.

Detta var de första nedslaget av 5 som kommer att ske under våren. Det är nu arbetet börjar på riktigt!

Tack till alla som kom i Angered, vi ses snart igen!