Röster – Awakening

Röster – Awakening

Under våren startade Den E Vi ett samarbete med Fryshusets verksamhet Missnig Files. Missing Files är en medie-verksamhet som vill ge unga möjligheten att göra sin röst hörd genom olika medier, som tillexempel film, foto, musik och podcasts.
Missing Files stora vision är att öka mångfalden i mediabranschen för att på så sätt få alla att känna sig delaktiga i samhället. Verksamheten erbjuder fritt skapande, utbildningar och jobb/uppdrag och det finns inga krav på tidigare erfarenhet eller utbildning för att bli medlem.

Ett av projektet som har gjorts i samarbete med Den E Vi är låten Röster som är gjord av duon Awakening. Duon består av Victor Fogelström som i låten har gjort instrumentalet samt Michael Mengesha som har skrivit och rappar i låten.

Hur tänkte ni när ni gjorde projektet?
Vi tänkte i början ge chansen till att skapa en färdig produkt till unga som har sämre förutsättningar när det gäller musik. Vi fick till och med ett tips om ett band som bestod av 4 tjejer. Men det blev svårt att fixa ett möte med skolans rektor samt dom själva så vi valde att göra en låt som heter Röster. Jag valde att fortsätta på en låt som jag var passionerad för och som jag även skrev klart. Låten handlar om mig men även om personer jag vet som känner likadant och har gått igenom så det är lite perspektiv byten säger Michael Mengesha. 

Missing Files kommer under en tid framöver att styra allt innehåll på Den E Vi’s hemsida i en satsning på ungdomsdrivet.