Fryshusets tävling Sveriges Ungdomsentreprenör söker streetsmarta ledare och kulturentreprenörer

Sveriges Ungdomsentreprenör är Fryshuset initiativ för att hitta och lyfta morgondagens stjärnskott. Många är de unga talangerna som gått genom Fryshuset, den sociala entreprenören Leo Razzak, NBA-proffset Fariya Abdi, entreprenören Negin Azimi, artisten Adam Kanyama och sångerskan Seynabo Sey är bara några av namnen.

Sveriges Ungdomsentreprenör arrangeras för femte året i rad och i år breddas tävlingen med två nya kategorier: Årets kulturentreprenör och Årets streetsmarta ledare.

“Framtidens ledare är streetsmarta intraprenörer som har erövrat sin kunskap i handling. Streetsmart kompetens är en sammansättning av emotionell och erfarenhetsbaserad kunskap. Streetsmart kunskap är en bred tvärkompetens som grundar sig i strategier för överlevnad.” – Fatima Åsard, verksamhetsansvarig för Fryshusets nya rekryteringsprojekt Up & Coming.

Fryshuset jobbar aktivt med att definiera och omdefiniera begreppet entreprenörskap och genom de två nya kategorierna i tävlingen tillskrivs begreppet ytterligare dimensioner. Nu lyfts entreprenören inom företaget – intraprenören eller Årets streetsmarta ledare, som Fryshuset väljer att definiera det. Men även kulturentreprenören – en företagsam person inom kultursektorn, som inte tidigare har fått så stort utrymme i entreprenörssammanhang.

“En kulturentreprenör är en kulturtalang med business tänk, en driven nätverkare som har lyckats etablera sitt varumärke inom en av de tuffaste branscherna idag – kulturbranschen. Det kan vara en låtskrivare, manager, en person som driver sitt eget skivbolag, en dansare eller någon som på annat sätt livnär sig på sin konst/passion.” Nanny Snezana Marjanovic , verksamhetschef ungdomskultur, Fryshuset

Tävlingen Sveriges Ungdomsentreprenör har öppnat för 2016 och tar emot sökningar till och med den 26 oktober. Förra året var det högt tryck på tävligen med över 230 sökande bidrag. Du som tävlar ska vara mellan 16 och 26 år fyllda.

SÖK HÄR: www.sue.fryshuset.se