Lamin Sonko – Årets Streetsmarta ledare

Den 17 november utseddes fem vinnare i kategorierna Årets Streetsmarta ledare, Årets idé, Årets Samhällsförbättrare, Årets företag och Årets kulturentreprenör under finalminglet av Sveriges Ungdomsentreprenör. Tävlingen hölls för femte året i rad. I och med detta gick Den E Vi in som partner och utsedde vinnaren i kategorin Årets Streetsmarta ledare, som var en ny kategori för året.

Fryshuset jobbar aktivt med att definiera och omdefiniera begreppet entreprenörskap och genom två nya kategorier i tävlingen tillskrivs begreppet ytterligare dimensioner. Entreprenören inom företaget lyfts – intraprenören eller Årets streetsmarta ledare, som Fryshuset väljer att definiera det. Men även kulturentreprenören – en företagsam person inom kultursektorn, som inte tidigare har fått så stort utrymme i entreprenörssammanhang.

“Framtidens ledare är streetsmarta intraprenörer som har erövrat sin kunskap i handling. Streetsmart kompetens är en sammansättning av emotionell och erfarenhetsbaserad kunskap. Streetsmart kunskap är en bred tvärkompetens som grundar sig i strategier för överlevnad.” Fatima Åsard, verksamhetsansvarig för Fryshusets nya rekryteringsprojekt Up & Coming.

På plats under kvällen fanns Ahmed Abdirahim från Den E Vi och Up and Coming som delade ut priset till vinnaren av Årets Streetsmarta ledare med motiveringen:

Det krävs mod, handlingskraft, vilja, envishet och ett skarpt strategiskt sinne för att lyckas nå framgång. Årets streetsmarta utmärkelse går till Lamin Sonko, en Streetsmart ledare som provade nya vägar för att nå sina drömmar.Han beslutade sig för att söka in till Berghs, trots att alla sa att det var omöjligt att komma in gav han inte upp. Han kom in på Berghs och innan avslutade studier hade han redan fått fem jobb erbjudanden. Med en skarpsinnig förmåga såg han möjligheter i det omöjliga och bestämde sig för att gå All In.

Lamins mod har lett till att han har förändrat, berikat och tillfört innovativa idéer och tankar till hela den svenska PR branschen. Han genuina engagemang och drivkraft har även skapat möjligheter för unga talanger från förorten och etablerade företag att mötas och utvecklas tillsammans.

Ett stort grattis till Lamin Sonko som tog hem utmärkelsen Årets Streetsmarta ledare!

Alla vinnarna:
– Lamin Sonko tog hem priset som Årets Streetsmarta ledare
– Allergy Router vann Årets Idé
Föreningen Tillsammans vann titeln Årets Samhällsförbättrare
Sopköket utseddes till Årets Företag
Studio Gärigheter vann priset som Årets Kulturentreprenör.

Se bilder från kvällen på www.sue.fryshuset.se