Changemaker pitchare #1: Filip Lundin, Sopköket

Under Almedalen annordnade Young Innovation HUB ett pitchmaraton där unga entreprenörer fick chansen att pitcha sina idéer framför en jury. Läs och inspireras av fantastiska initiativ!

”Sopköket lagar högkvalitativ catering av råvaror som annars skulle slängas. Vi tillvaratar även lokalsvinn, arbetskraft och materialsvinn. I köket jobbar nyanlända tillsammans med våra volontärer och mästerkockar i en svensktalande miljö.
500 000 ton mat slängs varje år hos butiker och leverantörer enbart i Sverige. Samtidigt står många utan arbete varav en stor del nyanlända. Likaså står många lokaler och kök outnyttjade. Vi vill ta tillvara på detta resursslöseri.
Vi är idag 40 volontärer, 2 kockar på michelin-nivå och partners med ICA Essingen, Paradiset och Refugees Welcome Stockholm.

Pitchmaraton var kul! Bra organiserat och intressanta idéer. Framförallt var moderatorerna Louise och Isabelle grymt duktiga och själva värda platsen att pitcha. Jag knöt många nya kontakter med näringslivet som förhoppningsvis kan leda till att vi hittar vår första kökslokal i Stockholmsområdet.”

– Filip Lundin, grundare

Filip tävlade under hösten i Fryshusets entreprenörskapstävling Sveriges Ungdomsentreprenör och tog hem vinsten inom kategorin Årets Företag. Läs mer om Filip och Sveriges Ungdomsentreprenör här!

Följ Sopköket på Facebook: https://www.facebook.com/sopkoket/?pnref=lhc