”Höjdare tar hjälp av gatusmarta”

Torsdagen den 26 januari kickade Up and Coming igång sitt mentorskapsprogram Up and Coming Executive Program. Konceptet bygger på att unga streetsmarta ledare kommer agera mentorer åt högt uppsatta personer inom näringslivet. 

Di weekend var på plats under kickoffträffen och skriver:

”Stämningen är entusiastisk och lite pirrig när Di är med på kickoffen för det ett år långa mentorprogrammet Up and Coming Executive Program på Fryshuset i Hammarby sjöstad i Stockholm. Några par har hunnit ses en gång före första träffen, andra inte.

Programmet är ovanligt på så sätt att det är de unga som coachar de äldre, och inte tvärtom.

”Det är väldigt kul att få vända på perspektiven. Jag har själv varit mentor i olika sammanhang, men nu får jag prova på motsatsen”, säger Birgitta Stymne Göransson, styrelseproffs och en av adepterna i programmet. Hon är också styrelseordförande i Fryshuset.

Tanken med programmet är att mentorerna ska bredda adepternas syn på vad kompetens är så att adepternas företag vågar rekrytera arbetskraft som inte brukar komma i fråga vid mer traditionella rekryteringsprocesser.

”Ramarna är för snäva, många talanger faller bort för att de inte har akademiska meriter eller rätt nätverk”, säger Fatima Åsard, projektledare på Fryshuset.”

Upncoming_fakta

Läs hela artikeln på DI Weekend!