Changemaker pitchare #6: Amalia Berglöf

Inspireras av unga entreprenörer som under Almedalen pitchade sina idéer under Pitchmaraton som arrangerades av Young Innovation HUB!

”Min idé är ett mentorskapsprogram för unga kvinnliga arkitektstudenter som vill fördjupa sitt intresse för hållbart byggande. Detta för att lyfta fram unga kvinnliga arkitekter, men också bereda väg för ett mer hållbart framtida samhälle!

Jag är väldigt intresserad av hållbara städer, men har när jag försökt fördjupa mig i ämnet nästan enbart stött på män som kan mycket om ämnet. På så sätt var det svårt att hitta kvinnliga förebilder, och det tror jag kan vara viktigt för unga kvinnor att ha när en är ny inom en bransch.

Min upplevelse av Pitchmaraton var att det var en av Almedalsveckans roligaste happenings. Det glädjer mig när unga får ta plats och synas!

Delvis fick jag väldigt mycket kontakter och intressenter som vill vara med och utveckla idén, men jag fick även tips om ett liknande koncept som behövde hjälp att ta sig vidare, och det känns väldigt kul!

Jag tror det är jätteviktigt att ta den unga drivkraften på allvar. Hade jag inte fått kontakt med Pitchmaraton hade jag nog aldrig vågat vidareutveckla min idé. Det gäller att peppa och lyfta fram!”

– Amalia Berglöf, entreprenör och Fler Unga-ambassadör under Almedalsveckan