Bojan Djordjic – Up & Coming Executive Program

Bojan var den första fotbollsspelaren i Svensk historia som blev köpt av Manchester United vid en ålder av 17 år, för mångmiljonbelopp.

Han var 10 år när han tvingades att fly sitt hemland från kriget och kom till Sverige. Kriget slog hårt på familjen som förlorade allt, hem ägodelar, pengar och tryggheten. I Sverige fick de en chans till trygghet och hans föräldrar kämpade hårt för att skapa ett nytt liv och en framtid för sina barn.

Men Bojan ägde en passion, en drivkraft, en eld. Han älskade fotboll och han var en oerhört talangfull karismatisk spelare. Han gick ut skolan med högsta betyg och valde efter det att satsa allt på fotbollen.

Som barn såg han sina föräldrar kämpa och någonstans där i sitt barnahjärta bestämde han sig för att lyckas och hjälpa sin familj att ta tillbaka allt det de hade förlorat. Med en enorm målmedvetenhet och en revanschanda tog han fotbollsvärlden med storm.

Han blev snabbt omtalad i hela fotbollsvärlden, när han var 15 år kom utländska agenter för att se honom spela, och de såg en ung talang som ägde den inneboende elden. Han var ung kraftfull och oborstad. Den kände fotbollslegendaren Sir Alex Ferguson tog Bojan under sina vingar, när han var 19 år spelade han med de bästa spelarna i världen, han karriär gick spikrakt uppåt.

Bojan avslutade sin fotbollskarriär i Indien 2014. Idag jobbar han som kommentator och fotbolls konsult för Viasat.

Men Bojan har aldrig glömt vart han kommer ifrån och hans hjärta klappar extra mycket för de yngre förmågor och talanger som växer upp i tuffare miljöer. Därför grundade Kista Gallaxy och ett socialt fotbollsprojekt med fokus på att förena ungdomar i förorten. Konceptet har utvecklats till att de, idag erbjuder läxhjälp i kista gallerian biblioteket. Lärarna ställer upp ideellt, kommer ca 100 barn och unga för att få stöd i läxläsning. Han är även medgrundare till Rinkeby United