Den E Vi Malmö

“Det finns ingen förort i Malmö. Det finns bara mångmiljon programområden”

– Fatime, Brightful

Den E Vi gjorde under våren nedslag i Malmö. Louise och Sissa från Den E Vi träffade den lokala organisationen Brightful, som arbetar med mentorskap för ungdomar samt två unga studenter som vill skapa en miljöfestival, utbytet där i mellan blev mycket bra då Louise själv har startat upp och driver sin egen miljöfestival.  De hölls även en workshop på Fryshuset Malmö. Under workshopen diskuterades framtidsdrömmar och vad det finns för positiva förebilder i Malmö. Deltagarna kom fram till att de vill skapa en officiell integrationsdag med samarbete mellan olika stadsdelar.

“Såhär mycket som jag har lärt mig på en timma idag, så mycket har jag inte lärt mig i hela skolan”

– Ayub

På plats var: Husein Ahmed, Ayub Roble, Abulla Taha, Freja, Salw Mahammed, Karam Hasan, Valle Dobrevan, Hussein Ahmad, Arbnor Basha och Arbe Basha.