Den E Vi på Camp Connect 2016

För andra året i rad fanns Den E Vi på plats på Sveriges största entreprenörskapsläger Camp Connect. Två av Den E Vi’s ungdomscoacher Salem och Niko var med redan under 2015 års läger som deltagare. De kontaktade Den E Vi’s ungdomscoach Sissa efter lägret och ville inför nästa år ta mer ansvar och initiativ för att bygga upp den Pop Up Hub som fanns på plats även detta år.

Upplägget för 2016 års Camp Connect var att föra samman deltagare ifrån de städer som Den E Vi tidigare besökt. Den E Vi-crewet bestod av unga ifrån Stockholm, Göteborg, Linköping, Jokkmokk, Åmål och Bräkne-Hoby. Utöver att sätta upp och driva Pop Up Hubben på plats hölls även en idéworkshop av Salem och Niko.

Under workshopen deltog ca 25 unga från lägret som fick med sina egna idéer försöka lösa problem som de såg i sitt lokalsamhälle. Salem och Niko berättade även deras egna historia om hur de kom i kontakt med Den E Vi och hur deras resa har sett ut ifrån tidigare Camp Connect.

Den E Vi-crewet har redan börjat planera inför 2017 års workshop och Camp Connect säger Sissa, Den E Vi/Young Innovation Hub. 

Under lägret fick Pop Up Hubben besök av unga som ville prata om sina idéer och om hur de kunde gå vidare med dem. Den E Vi-crewet använde även hubben för att arbeta med sina egna projekt och idéer och bolla med varandra.

Den E VI laddar redan upp inför 2017 års Camp Connect!