Changemaker pitchare #7: Max Lauritzen

Inspireras av unga entreprenörer som pitchade sina idéer under Pitchmaraton i Almedalen, picthmaraton arrangerades av Young Innovation HUB!

”När 163 tusen flyktingar kom till Sverige förra året var det fler än myndigheterna klarade av. Detta ledde till ett fantastiskt medborgar-engagemang och det skapades många plattformar som gör det lätt att bidra på olika sätt.

Active Citizen Lab samlar investerare, partners, aktörer och experter för att accelerera framgångsrika plattformar för aktivt medborgarskap, med fokus på integration. För varje individ som sökte asyl förra året går det 60 svenskar. Tillsammans kan vi vända flyktingmottagandet från en samhällskostnad till en samhällsvinst.

Detta var första gången jag berättat om vår idé för publik, stort tack för den möjligheten! Det ledde till bra samtal med Swedbank samt att fler nu vet om våra planer.”

– Max Lauritzen, initiativtagare
Vill ni veta mer om Active Citizen Lab, kolla in www.activecitizenlab.com.