Sarah Åsard – Streetsmart Executive Program

Urban Hair´s grundare har jobbat med hår så länge hon kan minnas. Idag är hon inte bara en frisör specialiserad på afro hår men även en certifierad Redken Colour artist, och som hon själv utrycker det – bra på svåra hår.

Sarahs passion för hår har bara vuxit genom åren men som till en början inte var lika stor då hon var ung och hjälpte till i hennes mammas afro salong. På den tiden flätade man ofta sitt hår om man hade vad de kallade för ohanterligt afrohår. Sarah hade ingen förståelse för detta och det var inte förrän hon flyttade till USA som hon lärde sig att man kunde ha riktiga frisyrer precis som alla andra även om man hade afro eller lockigt hår. Hon bestämde sig för att flytta hem med detta kunnande och vidareutveckla det. Idag driver Sarah salongen Urban Hair och är en utav Sveriges bästa afrofrisörer.

Sara är en briljant kvinna med beundransvärd drivkraft, som redan vid 11 års ålder tog jobb som reklamutdelare, vid 13 år ålder började hon jobba extra på en restaurant i Stockholm, vid 14 års ålder blev hon volontär för olika projekt på Fryshuset, där man snabbt fick upp ögonen för henne. Vid 15 års ålder fick hon extra jobb vid olika events på Fryshuset som arbetsledare för yngre ungdomar. Under tonåren spelade hon basket i elitserien i Stockholm, men bestämde sig för att plugga PR och marknadsföring i USA och kom in på ett universitet där. Men livet tog en vändning där borta på andra sidan Atlanten, Sarah upptäckte sin passion. Hon kom tillbaka till Sverige med en ny dröm, att bli specialist och utveckla nya tekniker och produkter afrohår och lockigt hår. Idag är hon en av Sveriges främsta specialister på svåra år.

Sara är en Doer som har ett utvecklat öga för detaljer och möter människor med nyfiket intresse och engagemang. Hon utvecklar ständigt sin affärsverksamhet och är genuint kunnig och respekterad inom branschen.

Motto: ”Älta inte över det förflutna, fokusera på alla möjligheter.”

Läs mer om Up & Comings Excutive Program här!