Andreas Undén – Up & Coming Executive program

Andreas Undén en Streetwear-entreprenör som lyckats bygga ett globalt erkänt och hyllat klädmärke utan marknadsföringsbudget. Från endast fem t-shirts som han och hans partner Elias bekostat ur egen ficka har de organiskt lyckats bygga ett varumärke genom att låta nätverket omkring dem fungera som ambassadörer genom samarbeten av ömsesidighet och gillande för varandra.

Till en början med hjälp av sitt egna crew skapat ur graffitin, konsten och musikens värld till att idag pushats av globala celebriteter, skådespelare och artister. New Black säljs idag i deras butik i Stockholm samt hos återförsäljare över hela Europa och Japan. Varumärket släpper fyra kollektioner per år samt en rad olika samarbeten med artister, andra varumärken och butiker.

Andreas är uppvuxen i Angered och i Linnéstaden i Göteborg, två stadsdelar som skiljer sig stort, både socialt och kulturellt.

För honom blev resorna mellan sin mamma och pappa ett sätt att vid tidig ålder upptäcka staden och han förälskade sig i graffitin som fanns längst spårvagnsspåren. Denna kärlek gjorde att han under tonåren lärde känna likasinnade från hela staden och utvecklade sitt konstintresse.

När han var 20 år bestämde han sig att flytta till Australien för att plugga business på ett universitet vid Brisbane.

När han efter 4,5 år kom hem från Australien bestämde han och hans barndomsvän att starta ett klädmärke. Dom startade New Black med fem stycken printade t-shirts som de sålde in till butiker i Stockholm och Göteborg. Efterfrågan av produkterna blev snabbt stor och de insåg att de inte kunde fortsätta producera kläderna i Stockholm. Sakta men säkert började de utveckla kollektionerna med fler produkter och produktion i flera olika länder. Idag släpper de fyra kollektioner per år samt ett par samarbeten. New Black har alltid jobbat innovativt när det kommer till varumärkesbyggnad och marknadsföring samt har utmärkt sig inom sin bransch för sin design och sitt genustänk. Detta har gjort att varumärket har hyllats över hela världen.

Andreas har alltid sett sin vision och följt sin dröm, drivs av att skapa och utveckla saker, han ser möjligheter och öppnar dörrar som tidigare inte varit öppna för deras bransch och hans styrka ligger i kommunikation och sisu.

Läs mer om Up & Coming Excutive Program här!