Aseffa Hailu – Up & Coming Executive Program

Han började med en basketkorg på Skärholmens torg och skapade en av Sveriges största festivaler för ungdomar, 127 festivalen har idag 23 000 besökare årligen.

Grundaren Aseffa Hailu har en bakgrund inom basketen och är uppvuxen i Vårberg. Han är en omtalad respekterad ledare för unga människor inom Stockholmsområdet. Han har använt sin streetsmarta kompetens till att investera i ett av Stockholms mest utsatta områden han lyckades med bravur.

Det är en oerhörd bedrift att få med sig unga människor med sämre förutsättningar till att skapa en festival som blir omtalad i Sverige, norden och Europa.

Det krävs ett moget ledarskap, en orubblig tro på människors potential och en vilja att lyckas. Sociala projekt innehåller alltid blod, svett och tårar, det är oftast den personliga drivkraften hos ledaren och förmågan att inspirera andra som gör att man lyckas.

Aseffa är en utvecklare i särklass, som med mod och ihärdighet på bara några få år skapat ett populärt event för 23 000 unga besökare från hela Sverige och i det även engagerat 100 unga sommarjobbare varje år. Idag är 127 festivalen ett paraplyprojekt för fyra stora projekt inom 127 området. Aseffa har utvecklat, finslipat och säkrat festivalens framtida överlevnad genom att nätverka, påverka och övertyga politiker, näringsliv och andra samarbetspartner att delta.

Motto: “If you think we can`t change the world, it just means you`re not one of those that will. (Jacques fresco)