FÖRESTÄLLNINGEN


Print

”Vad Jokkmokk och Husby har gemensamt är mer än vad du tror. Den e samma, Den E Vi”

Den e vi är en teaterföreställning som bygger på ungdomars verkliga berättelser om livet på platser som framförallt uppmärksammas i samband med bilbränder och upplopp. En skildring av ett Sverige som inte beskrivs på löpsedlarna, från små bruksorter och förorter i södra Sverige till samiska byar i norr.  Bakom rubrikerna finns de som överlever den hårda vardagen och lyckas. De som äger drivkraften och viljan. Den E Vi förmedlar mörkret men även hoppet, förtvivlan men även modet, men främst av allt stoltheten. Den e vi.

Bland andra skriver rapparna Raymond Peroti (Blues), Maxida Märak och Karwan Faraj (Maktskiftet/Wordsilah) texter som ligger till grund för föreställningen, baserat på ungas egna berättelser.  I varje stad som föreställningen spelar sker liveframträdanden av artister med förankring i respektive spelort.

I samarbete med Dramaten satte Teater Fryshuset upp Den E Vi med premiär på Dramaten den 4e december 2015. Under mars och april 2016 kommer Den E Vi att återigen spelas på Dramaten. Föreställningen kommer även under vintern och våren att göra nedslag i Göteborg, Malmö, Linköping och Jokkmokk.

Teaterföreställningen är en del av Fryshusets projekt Den E Vi.  Den E Vi är en sammanslagning av tre verksamheter inom Fryshuset; Teater Fryshuset, Up & Coming och Young Innovation HUB. Projektet Den E Vi syftar till att skapa bestående förändring för unga och ge unga förebilder den ultimata möjligheten att förändra framtiden och Sverige! Tillsammans skapar Den E Vi en plattform där unga gör och vuxna möjliggör.

Medverkande:
Karwan Faraj (text)
Raymond Peroti (text)
Mischa Snicker (text)
Sara Nazari (text)
David Book (skådespelare)
Charlotta Jonsson (skådespelare)
Karim Carlsson (skådespelare)
Shada-Helin Sulhav (skådespelare)
Ulf Stenberg (regi)
Emil Rosén Adsten (regi/koreografi)
Ison & Fille (Live-artist på scen i Stockholm)
Maxida Märak (text + live-artist i Jokkmokk, 4e februari)
Rosh (live-artist på scen i Stockholm, Linköping)
Lani Mo (live-artist på scen i Göteborg)
Leslie Tay (live-artist på scen Malmö)

Föreställningsdatum hösten 2017:

Malmö – 10, 11 Oktober, Hipp Malmö Stadsteater
Live på scen: Leslie tay

För frågor angående föreställningen kontakta:
Emil Rosén-Adsten, emil.rosen@fryshuset.se
073-950 24 07

Teaterfryshuset