MEDVERKANDE

Den e viRaymond “Blues” Peroti – Textförfattare
Blues är uppvuxen i Stockholmsförorten Hässelby och är en svensk hiphopartist som slog igenom under slutet av 90-talet med låten Under Ytan och har sen dess släppt tre album. Raymond har under senare år jobbat på boenden med diagnostiserade ungdomar och som kontaktperson för ungdomar som lever under trassliga förhållanden. Idag arbetar Raymond som arbetsledare och verksamhetsutvecklare på unga vuxna verksamheten ”Grunden” i Botkyrka, Stockholm. Han är också en flitigt anlitad föreläsare och samhällsdebattör inom frågor rörande inkludering, minoritetsperspektiv, marginalisering och rasism.


Den e vi

Maxida Märak – Textförfattare och liveartist i Jokkmokk och Stockholm
Maxida Märak har sina rötter i Jokkmokk. Hon är känd som människorättsaktivist, hiphopartist, skådespelerska och jojkare. Maxida släppte nyligen låten ”Mitt Största Fan” som handlar om alla dem som trakasserar och näthatar.
Maxida är också aktiv i kampen mot gruvindustrin och spelade in låten  The Mountain som ett inlägg i gruvdebatten i Kallak. I sommar har hon varit aktuell som sommarpratare i Sveriges Radio “Sommar i P1”.

 


Den e viDavid Book – Skådespelare
David Book är skådespelare och utbildad på Teaterhögskolan i Malmö. Han har bland annat varit verksam på Teatr Weimar, Teater Tribunalen, Västerbottensteatern, i egna grupper och är sedan 2011 anställd på Kungliga Dramatiska Teatern. Utöver Den e vi är han aktuell med Liv Strömqvist tänker på dig som även sänts i SVT.

 


Den e vi

Mischa Snicker – Textförfattare
Mischa Snicker är 20 år, född och uppväxt i Lövgärdet, Angered. Hon har skrivit texter och poesi sen hon var liten och gjorde sin första raplåt när hon var 14 år (går under namnet Sekrethess). Mischa vill även göra egen film och satsar på att börja skriva manus.

 

 


Den e viKarim Carlsson – Skådespelare
Karim Carlsson är skådespelare och utbildad vid Teaterhögskolan 2009-2010 i Stockholm. Han har medverkat i flera olika uppsättningar på olika teatrar runt om i Sverige såsom West side story, Zorba, Carmen (Malmö Opera och Musikteater), Stjärndamm (Folkoperan/Sörmlandsteatern), Showstoppers (Göta Lejon) Anna Vnuk sätter upp Cats (Riksteatern) samt Djungelboken, De tre musketörerna mfl (Kulturhuset Stadsteater Stockholm)). Karim är även en av grundarna till Streetdance-companiet ”Bounce”.

 


Den e vi

Sara Nazari – Textförfattare
Sara Nazari är 16 år och kommer från Fruängen i Stockholm. Hon skriver poesi om sin vardag och får via den uttryck för sina känslor och åsikter. Via konstformen spoken word har hon också hittat sin kanal för att göra  sin röst hörd.

 

 


Den e viKarwan Faraj – Textförfattare
Karwan Faraj är känd som rappare och intiativtagare till rapkollektivet Maktskiftet. Karwan kom till Sverige när han var 14 år och är uppväxt i Göteborg. Han är idag hyllad för sitt engagemang i ungdomsfrågor och har fått pris som årets ungdomscoach av Rotary. Karwan har även gjort sig ett namn som författare, föreläsare, journalist och producent. Han har bland annat gjort den uppmärksammande dokumentärserien “Skotten i Göteborg” som sändes i Sveriges Radio P1 2014.

 


Den e viShada-Helin Sulhav – Skådespelare
Shada-Helin Sulhav är 19 år och bor i Akalla och har alltid älskat konst och teater. Hon medverkade i sin första film när hon var 11 år gammal, Hoppet i regi av Petter Naess. Shada-Helin brinner för frågan om allas rätt till kultur, och vill att unga  i förorter ska  ha samma tillgång till reklam, information om föreställningar och kulturevent som unga i innerstan. Hon har tillsammans med en kompis startat en teatergrupp som håller till i Blåhusets lokaler i Tensta.

 


Den e viEmil Rosén Adsten – Regi/koreografi 
Emil Rosén Adsten är dansare och koreograf inom modern dans med grund inom street med utbildning från Balettakademien i Umeå. Nationellt och internationellt topprankad i Breakdance mellan 1994-2002 i Usa, Canada och Europa. Grundare av StreetDance kompaniet BEEFnoodles och danskompaniet NOMO DACO. Konstnärlig ledare och grundare av Teater Fryshuset sedan 2008. Är tillsammans med Ulf Stenberg konstnärlig ledare för Teater Fryshuset.

 


Charlotta_BILD5_156_Mini

Charlotta Jonsson – Skådespelare
Charlotta Jonsson är skådespelare och är utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg 2000 – 2004 och The Neighborhood Playhouse School of Theatre i New York 1995 – 1997. Hon har medverkat i flertal film- och TV-produktioner, bland andra; SolsidanDen fördömdeBibliotekstjuvenHöökJuni samt flertal Wallanderfilmer för att nämna några. Just nu medverkar hon i den nya kriminalserien100 Code som sänds på Kanal 5. Hon har också spelat på många av landets scener i olika uppsättningar och är i höst aktuell i Den stora måltiden på Playhouse Teater i Stockholm och Den e vi på Dramaten.

 


 

Den e vi

Ulf Stenberg – Regi
Ulf Stenberg är skådespelare, regissör och konstnärlig ledare vid Teater Fryshuset. Utbildad vid teaterhögskolan ArtsEd/City University i London. Har sedan 2008 jobbat på Fryshuset i Stockholm och grundade Teater Fryshuset tillsammans med Emil Rosén Adsten. Har tidigare arbetat som skådespelare på Stockholm stadsteater/parkteatern. 2012 tilldelades han Teskedsordens kulturstipendium för sitt arbete med Teater Fryshuset. 2015 är Ulf filmaktuell i “Beck”, “Johan Falk”, “Arne Dahl” och “Tjuvheder”.

 


Porträtt_IsonochFilleIson & Fille – Liveartist på Dramaten, Stockholm
Ison Glasgow och Felipe “Fille” Leiva Wenger utgör de två parterna i den svenska hiphop-duon Ison & Fille. De har spelat tillsammans sedan 1994 när de träffades på basketklubben JKS i Bredäng. 2012 vann duon P3 guld i kategorin hiphop/soul. Ison & Fille har under sin aktiva karriär medverkat på Allsång på Skansen, SVT:s miniserie Leende guldbruna ögon, Musikhjälpen i P3 för att nämna några saker. I höst är de aktuella i TV4:s Så Mycket Bättre där de ska tolka andras låtar.

 


Rosh – Liveartist på Stockholm och LinköpingPressbild_Rosh
Rosh är svensk hiphops nya stjärna. Hennes debut-EP ”Svart diamant” är en av årets högst betygsatta skivor och Nöjesguiden skriver att ”det enda som lyckas överglänsa Rosh är hon själv”. 2014 var ett händelserikt för Rosh. Hon startade året starkt med att gästa Ison & Filles ”New Shit” och la sedan en uppmärksammad vers på Linda Piras hit ”Knäpper mina fingrar remix”. I vinter sänder SVT en dokumentär om henne och i mars kommer en ny singel.

 


Lani Mo – Liveartist på Stora Teatern, GöteborgLani_Mo_press
Lani Mo Taulant kommer från Bergsjö och är en ny stjärna på den svenska rap-himlen.  Med låtarna Perspektiv och Hundratusen Stenar har han gjort sig ett etablerat namn. Den 30e mars ser ni honom på Stora Teatern under föreställningen Den E Vi.