PARTNERS

För att Den E Vi ska kunna förankras lokalt i de städer projektet besöker ser vi ett nära samarbete med lokala aktörer som något bärande för projektets framtid. Du som lokal aktör har nu chansen att vara med och förändra ungas framtid, genom vuxna möjligörare öppnas möjligheter upp för unga att förändra, inte bara sin egen framtid utan även Sveriges.


SPL logo 2013 RGB300 (1)

PostkodLotteriet delar årligen ut hela sitt överskott till sina förmånstagare samt till specialprojekt. 2014 delade PostkodLotteriet ut över 1,1 miljarder kronor till sina förmånstagare. Sammanlagt har de delat ut över 4,9 miljarder kronor sedan starten 2005.

Under 2013 introducerade PostkodLotteriet sitt arbete med fokus på mångfald och tolerans. Satsningen går under namnet Hela Sverige – för mångfald och tolerans och syftar till att skapa det Sverige vi vill ha – ett samhälle där alla människor är inkluderade. Den E Vi har förmånen att vara del av Postkodslotteriets satsning med fokus på mångfald och tolerans.

www.postkodlotteriet.se

 

dramaten_svart

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.

Teaterföreställning Den E Vi bygger på verkliga händelser och berättelser från unga i orter från norr till söder. Dessa berättelser kommer att ligga till grund för projektets teaterföreställning som sätts upp av Teater Fryshuset i samarbete med Dramaten, med premiär på Dramatens lilla scen i december 2015.

www.dramaten.se


Vill du vara med på vår resa?

För frågor eller intresse rörande samarbete, kontakta:

denevi@fryshuset.se